Premsa Diari El Punt 22-04-2009
Salvadó sosté que s'està negociant amb empreses respectuoses amb el medi
La instal·lació de la foneria del grup extremeny Alfonso Gallardo comença a aixecar polèmica a l'Aldea, on s'està creant una plataforma veïnal que rebutja el projecte. Un extrem que els representants del govern a les Terres de l'Ebre lamenten i consideren exagerat ja que, de moment, no hi ha cap proposta formal. El delegat del govern, Lluís Salvadó, sosté que s'està negociant amb empreses respectuoses amb el medi ambient i que generen molta ocupació perquè s'instal·len al Catalunya Sud.
«Els que opinen sobre instal·lacions industrials que encara no estan concretades estan fent especulació», va dir el delegat del govern a les Terres de l'Ebre, Lluís Salvadó, en referència a un grup de veïns de l'Aldea que estan treballant en la constitució d'una plataforma contra la instal·lació de la foneria de Gallardo al polígon Catalunya Sud. Tot i que Salvadó va evitar referir-se directament al grup Alfonso Gallardo, perquè encara no hi ha cap contracte signat, va precisar que el govern està treballant perquè diverses empreses s'instal·len als nous terrenys del Catalunya Sud. «No és agradable que genere rebuig un projecte que es promou per generar riquesa», va assenyalar Salvadó, i va afegir-hi: «S'està treballant per trencar tendències del passat, quan aquestes empreses anaven a Tarragona i des de l'Ebre s'enviava l'aigua cap allà.» En la mateixa línia es va pronunciar el director dels serveis territorials de Medi Ambient, Víctor Gimeno: «Per primera vegada es fa una aposta de desenvolupament industrial estratègic. Fins ara les Terres de l'Ebre hem estat subministradores d'energia i aigua, però hem invertit el procés.» També el responsable d'Acció Territorial, Antoni Sabaté, va assenyalar que s'està fent un punt d'inflexió en el desenvolupament industrial a l'Ebre. «Sempre ens hem queixat de ser el graner energètic del país i ara hi ha un canvi», va assenyalar Sabaté.
Una vegada es presente un projecte concret d'activitat industrial al polígon Catalunya Sud, els representants del govern van assegurar que seran «transparents». «Ara, l'únic que hi ha sobre la taula és la requalificació dels terrenys», va dir Salvadó.
Ampliació del polígon
Tal com ja va avançar aquest diari, el delegat del govern a les Terres de l'Ebre va explicar ahir que l'Incasòl i els ajuntaments de Tortosa i l'Aldea estan redactant el pla parcial per ampliar en 295 hectàrees el polígon industrial Catalunya Sud. «Fruit de la requalificació dels terrenys tindrem un polígon de primera divisió, amb 450 hectàrees de sòl industrial», va manifestar Salvadó. Està prevista la creació d'un consorci entre l'Incasòl i els dos ajuntaments afectats per evitar que passe el mateix que en la primera fase del Catalunya Sud, que l'Incasòl va entregar l'obra sense que el polígon disposés de tots els serveis. El govern calcula que les noves parcel·les del Catalunya Sud estaran llestes el 2012, quan també estarà acabada la subestació elèctrica per dotar d'energia les indústries.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
0 comentaris:
Publica un comentari a l'entrada