CURS DE MONITOR DE LLEURE
INSCRIPCIONS: CASAL DE JOVES DE L'ALDEA
HORARI DE 17:00 A 21:00H
PLACES LIMITADES
DIES I HORARIS DEL CURS
1, 18, 27, 28, 29 de Desembre
15, 22 de Gener
12, 26 de Febrer
12, 13 y 19 de Març (els dies 12 y 13 seria la sortida al Port).
Horari: 9h a 13:30h y 15h a 19:30h
Informació general
La legislació
El curs de formació de monitors està regulat pel Decret 213/1987, de 9 de juny, sobre reconeixement d’escoles d’educadors en el lleure infantil i juvenil i per l’Ordre de 3 de juliol de 1995 de Generalitat de Catalunya. La durada del curs de monitors és de 275 hores repartides en tres etapes de la següent manera:
Etapa lectiva: 90 hores de classes + 10 hores d’un curs monogràfic escollit per l’alumne i realitzat a l’Escola de l’Esplai de Tortosa a partir de la inscripció al curs de monitors de lleure.
Etapa de pràctiques: 150 hores
Memòria de pràctiques: 25 hores
L’etapa lectiva
és la de la formació teòrico-pràctica i és la corresponent a les sessions efectuades per l’escola en les quals l’alumne hi ha hagut d’assistir presencialment.
Assistència obligatòria al curs
L’alumne que falta fins a un 20% de les classes, haurà de recuperar l’assistència fent un treball escollit pel professor
L’alumne que falta més d’un 20% de les classes, només podrà recuperar les assistències, matriculant-se al número corresponent de classes d’un altre curs de monitors que imparteixi aquesta escola y cursar-les en termini de 2 anys o 2 cursos de monitors de lleure organitzat per l’Escola de l’Esplai de Tortosa.
L’etapa de pràctiques
Cada alumne haurà de realitzar unes pràctiques de 150 hores com a monitor dins d’un marc educatiu concret de lleure, i sempre durant o un cop acabada l’etapa lectiva:
En cas d’una activitat que impliqui una assistència total les 24 hores del dia (colònies, campaments, camps de treball o similars) d’una durada mínima de 10 dies.
En cas d’activitats diàries en dies feiners, que impliquin un determinat nombre d’hores al dia (casals d’estiu o similars) d’una durada mínima d’un mes
En cas d’activitats setmanals que impliquin activitats ordinàries, normalment els caps de setmana, d’un marc educatiu que funciona al llarg de tot l’any (casals, moviments, parròquies i similars) d’una durada mínima de tres mesos.
Les pràctiques s’hauran de comunicar amb antelació a l’Escola.
Aquestes pràctiques han de ser supervisades, avaluades i certificades pel Director de l’activitat en la qual es realitzin.
La memòria de pràctiques
Cada alumne haurà de realitzar un treball-informe (memòria) de les pràctiques. La qual correspondrà a 25 hores de treball personal, que presentarà a l’escola.
Els alumnes quines memòries de pràctiques no superin les avaluacions de l’Escola, rebran un comunicat per escrit i disposen d’una segona convocatòria per tornar a presentar la memòria de pràctiques.
Diploma Oficial
L’alumne obtindrà el títol de monitor desprès de fer l’etapa lectiva, pràctiques i el treball avaluat pel professor. La proposta de titulació s’envia a la Secretaria General de Joventut 3 vegades a l’any – febrer, maig i novembre.
La Secretaria General de Joventut lliura el carnet que certifica la possessió del diploma de monitor i que autoritza a exercir la funció de monitor de lleure en les activitats de vacances per a infants i joves.
L’escola comunicarà a l’alumne quan ha de passar a recollir personalment el seu títol.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
0 comentaris:
Publica un comentari a l'entrada