L’Ajuntament de l’Aldea impulsarà la creació de dos espais culturals oberts al municipi

dilluns, 30 de setembre del 2024


L’Ajuntament de l’Aldea ha anunciat l’inici de les obres, en roda de premsa aquest mateix matí,
de dos projectes clau que es  transformaran en dos  espais públics en el municipi, concretament la Plaça de la Raval (futura Plaça del Dr. Cugat) i el Parc de la Via. Aquestes actuacions urbanístiques donaran vida a nous espais culturals oberts per a la ciutadania, amb l'objectiu de promoure activitats lúdiques, culturals i socials.
 
 En relació amb aquesta iniciativa, l’Alcalde Xavier Royo ha expressat la seua satisfacció: "Estem molt contents amb aquestes dues actuacions, una a la Plaça del Raval i l’altra al Parc de la Via, que es transformaran en dos espais culturals oberts. Hi ubicarem grans espais on tindran cabuda actes culturals, concerts, fires, festes, i tota mena d’activitats lúdiques i culturals. Això ens permetrà gaudir de tot aquest ventall cultural en dos indrets del nostre poble que fins ara no el tenien. A més a més, a la Plaça del Raval, ubicarem un espai públic verd, un recurs del qual encara no disposàvem en aquest indret del municipi."
 
El projecte, denominat “Projecte d’actuacions per espais culturals a la plaça de la Raval i al parc de la Via per a l’Ajuntament de l’Aldea”, inclourà les següents intervencions:
 
Plaça de la Raval (Plaça del Dr. Cugat): Urbanització integral de la plaça, que inclourà la creació d’un espai públic verd, una àrea infantil i un espai amb grades per realitzar tota mena d’activitats fins ara inexistent en aquesta ubicació. Aquest espai es convertirà en un centre neuràlgic per activitats culturals i lúdiques.
 
 •Parc de la Via: Urbanització parcial del parc amb una nova pavimentació i rehabilitació de les façanes de l’antiga estació de Renfe i del magatzem, recuperant així part del patrimoni històric del municipi. Es crearà un espai multifuncional que acollirà diversos esdeveniments culturals i comunitaris. En una segona fase, que és realitzarà a principis del 2025, s’instal·larà una pèrgola, fet que augmentarà la funcionalitat del espai.
 
 A més, l’empresa Regimovi, que ha estat l’adjudicatària dels espais culturals oberts, realitzarà diverses millores, que inclouen: la millora de la tanca de la zona de l’antiga estació, subministrament de mobiliari per a un parc infantil i instal·lació de lluminàries a la Plaça de la Raval,  augmentant la seguretat i l’accessibilitat de la zona.
 
L’obrà  es dura a terme amb els 174.845,00 €, dels quals 147.000,00 €, estan subvencionats per la Diputació de Tarragona i el termini d’execució serà de 12 setmanes. L’Ajuntament treballa constantment per millorar els serveis i infraestructures del municipi, amb l'objectiu de crear un entorn acollidor i dinàmic per als seus veïns i veïnes.
 
Aquest projecte representarà una millora significativa de la qualitat de vida dels aldeans i aldeanes, afavorint la cohesió social i oferint noves oportunitats per a l'expressió artística i la celebració d'esdeveniments culturals.




Share this article on :

-

Arxiu del blog

 
© Copyright 2010-2018 InfoAldaia Tots els Drets Reservats. Avís Legal i Política de Privadesa i Cookies
Template Design by InfoAldaia | Published by InfoAldaia | Powered by Blogger.com.