L'Aldea celebra la Festa de la Sega de l'Arròs a la Finca de Ravanals

dilluns, 16 de setembre del 2024


Aquest proper diumenge, 22 de setembre, la Finca de Ravanals, situada al costat de l'Ermita de l'Aldea,
acollirà la Festa de la Sega de l'Arròs, un esdeveniment esperat i carregat de tradició. Un any més, la Festa de la Sega arriba per recordar els esforços i les pràctiques dels nostres avantpassats al treballar als camps d'arròs. Aquesta festivitat, que s'ha convertit en una de les més emblemàtiques de les Terres de l'Ebre, permet als visitants viure en primera persona el procés tradicional de la sega, en un entorn incomparable com és l'Ermita de l'Aldea.
 
Pepe Caballé Regidor de Tradicions: “L'acte ofereix una oportunitat única per gaudir d'un dia de tradició i història, immersos en la cultura agrícola de la regió. A través de demostracions de com es treballava antigament als camps d'arròs, els participants podran connectar amb l'essència d'un ofici ancestral que ha marcat profundament la identitat d'aquestes terres i sobretot de l’Aldea”.
 
Aquesta celebració, amb el seu encant i valor patrimonial, no només és una mostra de la duresa i dedicació que suposava la sega manual, sinó també un tribut a la rica herència cultural del Delta de l'Ebre.
 
Actes:
10:30h Sortida des del Pont del Tub de Fortets amb els Segadors i el grup de Jotes de l’Aldea, pel camí del Xoperal.
 
11:00h Cantada i ballada de Jotes amb la Rondalla Xino-Xano, Imma de Sopa i el grup de Jotes de l’Aldea. Inici de la Sega a l’arrossar de la Finca de Ravanals. Batuda de l’Arròs a l’esplanada de la Torre de l’Ermita.
 
12:00h Degustació d’arrossos a càrrec dels restauradors locals.
 
Venda de tiquets dels arrossos, el mateix diumenge 22 de setembre dia de la Sega, a l’estand de l’Ajuntament.
Tothom està convidat a gaudir d'aquesta jornada, on la tradició i el paisatge de l'Ermita de l'Aldea s'uneixen per crear una experiència única i inoblidable.
 
Díptic
Cartell
 
 

Share this article on :

-

Arxiu del blog

 
© Copyright 2010-2018 InfoAldaia Tots els Drets Reservats. Avís Legal i Política de Privadesa i Cookies
Template Design by InfoAldaia | Published by InfoAldaia | Powered by Blogger.com.