Inici de les obres de la Via Verda a l’Aldea

dimecres, 9 d’octubre del 2024


El Consell Comarcal del Baix Ebre i el Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l'Ebre (COPATE) ha iniciat les obres d'un projecte estratègic per millorar la xarxa de vies ciclables a la regió, gràcies a una subvenció de 3 milions d'euros del programa de sostenibilitat turística, provinents dels Fons Europeus Next Generation. D'aquesta quantitat, més d'1,2 milions es destinen a la creació de noves vies i connexions a les comarques del Montsià, Baix Ebre, Terra Alta i Ribera d’Ebre, afavorint especialment els espais dedicats als ciclistes.

Amb aquesta inversió, fem un pas endavant per fomentar una mobilitat sostenible i segura al territori, millorant les infraestructures ciclistes i creant noves connexions que potenciaran l’ús de la bicicleta a la nostra regió", ha declarat Ivan Garcia, president del COPATE. “Aquest projecte no només impulsa el turisme de qualitat i sostenible, sinó que també contribueix a la cohesió territorial de les Terres de l’Ebre.”

Des del Consell Comarcal del Baix Ebre el President Antoni Gilabert remarcava que : “ donem suport tècnic al projecte del COPATE i aconseguim fer arribar a l’Aldea la Via Verda i posar-la al mapa com una connexió estratègica que uneix el Camí Natural Via Verda del Carrilet de la Cava amb el pont penjant.Estem treballant en un model turístic compacte entre totes les Terres de l’Ebre, amb les vies ciclables com a eix vertebrador i en veiem cada any els resultats positius, ja que enguany, al Baix Ebre, s’han registrat 356.000 usos, una pujada del 14%”.


Aquest projecte contempla la creació d'un nou tram de la Via Verda que travessa íntegrament el municipi de l’Aldea. L'Alcalde de l'Aldea, Xavier Royo, ha destacat el paper proactiu de l'Ajuntament en la facilitat dels tràmits: "Quan el president del consorci ens va presentar el projecte, vam agilitzar tots els processos necessaris, com la cessió dels terrenys i els tràmits urbanístics, per tal que l’obra pogués començar el més aviat possible".

Royo també ha subratllat la importància de la: “col·laboració entre institucions, per una segona fase”, mencionant el compromís de treballar amb “el Consell Comarcal del Baix Ebre, l'Ajuntament de Deltebre i la Diputació de Tarragona per ampliar la Via Verda. Aquestes obres permetran connectar l’Aldea amb altres municipis com Deltebre, Camarles i l'Ampolla, creant una xarxa contínua de vies ciclables que arribarà fins a l’estació de tren de l’Aldea”.

A més, Royo remarcava que:” l’Ajuntament de l'Aldea ha proposat la creació d'una àrea d’esbarjo a la zona de l’embarcador, com a part d'aquesta primera fase, amb la intenció de continuar ampliant les infraestructures en futures fases del projecte”.

 

Aquest projecte representa un pas important cap a la sostenibilitat i la millora de la mobilitat a la regió, i es preveu que impulsi tant el turisme com la qualitat de vida dels residents al territori.

 

Share this article on :

-

Arxiu del blog

 
© Copyright 2010-2018 InfoAldaia Tots els Drets Reservats. Avís Legal i Política de Privadesa i Cookies
Template Design by InfoAldaia | Published by InfoAldaia | Powered by Blogger.com.